Ανοικτη Επιστολη: Απογραφη Ανοικτων Δεδομενων Ελληνικων Πολεων 2014

Θέμα: Απογραφή Ανοικτών Δεδομένων των Ελληνικών Πόλεων 2014

3 Μαΐου 2014

Αξιότιμοι κκ. Υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί την έκδοση των συμπερασμάτων που έχουν προκύψει από την Απογραφή Ανοικτών Δεδομένων των Ελληνικών Πόλεων για το 2014, που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης και το παράρτημά του στην Ελλάδα (http://gr-city.census.okfn.org/).

Τον Απρίλιο του 2014, το Ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης ολοκλήρωσε μία σημαντική προσπάθεια για την πρώτη απογραφή της κατάστασης των Ελληνικών πόλεων, σχετικά με τη διάθεση και διαχείριση ανοικτών δεδομένων, τα αποτελέσματα της οποίας σας κοινοποιούμε σε μορφή PDF (https://okfn.gr/files/2014/05/Greek-Cities-Open-data-census-report-2014.pdf) και σε μορφή online book.

Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης (Open Knowledge http://okfn.org), και το παράρτημά του στην Ελλάδα (OKF Greece https://okfn.gr) έχει υλοποιήσει πληθώρα δράσεων για την αποδοχή της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση των πληροφοριών του δημόσιου τομέα και τα Ανοικτά Δεδομένα στην Ελλάδα. Υποστηρίζει ενεργά τη διεθνή πολύ-επίπεδη πρωτοβουλία ”OPEN GOVERNMENT PARTNERSHIP”.

Η έκθεση έχει σκοπό να κινητοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα ανοικτά δεδομένα αλλά και να περάσουν οι ελληνικές πόλεις από το επίπεδο της αδράνειας ή του σχεδιασμού, στο επίπεδο της ενημέρωσης, των δράσεων και των ολοκληρωμένων λύσεων σχετικά με τη διάθεση των δημόσιων δεδομένων.

Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί σε όλες τις παρατάξεις και τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου σας. Για τα σχόλια και τις απόψεις σας παρακαλούμε να μας στείλετε email στο info@okfn.gr, ή, αν χρησιμοποιείτε twitter, χρησιμοποιήστε το #opendatacensus.

Με τιμή,

 

O Πρόεδρος του OKF Greece,

Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας

[iframe style=’width:580px;height:400px’ src=’http://online.fliphtml5.com/qzqt/qfsh/’ seamless=’seamless’ scrolling=’no’ frameborder=’0′ allowtransparency=’true’ allowfullscreen webkitAllowfullscreen mozAllowfullscreen’]

2 thoughts on “Ανοικτη Επιστολη: Απογραφη Ανοικτων Δεδομενων Ελληνικων Πολεων 2014”

  1. Pingback: Η Διαφάνεια και τα Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση — Agriniopress

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top