ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “APPS4GREECE”


2014-04-03 18.37.11Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» Apps4Greece καθώς την Πέμπτη 3 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων που ξεχώρισαν.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης με τις λύσεις που πρότειναν σε κάποια βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Την τελετή βράβευσης άνοιξαν με χαιρετισμούς ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης κ.Χασδάι Καπόν, ο κ.Παναγιώτης Τσαρχόπουλος, από την Ερευνητική Μονάδα Α.Π.Θ. URENIO και ο κ.Χαράλαμπος Μπράτσας, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδος (OKFN Greece).

Η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού έγινε από τον κ.Παναγιώτη Μπαμίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Α.Π.Θ., Μέλος του OKFN Greece και Advisory Board OKFN και Μέλος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού.

H ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο για την εφαρμογή «Prisma»

Οι εννέα πρώτες εφαρμογές που βραβεύτηκαν είναι οι ακόλουθες:

1η. PRISMA (Καινοτόμος Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)

2η. THESS-Ράμπα

3η. ViThess

4η. Ενεργοί Δημότες

5η. CarMate

6η. Time Travel in Thessaloniki

7η. Mobility Sense

8η. Ether

9η. Points of Interest (Σημεία Ενδιαφέροντος)

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/MHrm3AKDNt0″ width=”100%” height=”280″]

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος βράβευσε την 1η νικητήρια εφαρμογή του διαγωνισμού με το ποσό των 3.000€, οι εταιρίες Neuropublic και OTS την 2η και 3η εφαρμογή αντίστοιχα, με το ποσό επίσης των 3000€, οι εταιρίες Upstream Systems και Wind την 4η και 5η εφαρμογή αντίστοιχα, με το ποσό των 2000€ και οι εταιρίες Terra την 6η με ένα tablet και η εταιρία MLS την 7η, 8η και την 9η νικητήρια εφαρμογή επίσης με ένα tablet.

Σύμφωνα με τις διαστάσεις που πήρε ο διαγωνισμός φαίνεται ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην πόλη τους, εφόσον θα υπάρχουν ανοιχτά δεδομένα από τους αρμόδιους φορείς και να δημιουργήσουν εφαρμογές, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης, παρέχοντας στους ίδιους, στους επισκέπτες και στις επιχειρήσεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top