Η πρωτη εκδηλωση για την Δημοσιογραφια Δεδομενων στην Ελλαδα

data-journalism-handbook_esiem_thΗ πρώτη εκδήλωση για την Δημοσιογραφία Δεδομένων, θα πραγματοποιηθεί στις 26/2/2014 στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Τα Ανοικτά Δεδομένα επεμβαίνουν σε όλους τους τομείς μιας σύγχρονης κοινωνίας και παίζουν καθοριστικό ρόλο για τους πολίτες.

Ο Δρ Χαράλαμπος Μπράτσας, ιδρυτής του Ελληνικού παραρτήματος του Open Knowledge Foundation και διδάσκων Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ., θα αναφερθεί λεπτομερώς για την κοινωνική αξία της Δημοσιογραφίας Δεδομένων και θα παρουσιάσει παραδείγματα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα της δημοσιογραφικής έρευνας στο ψηφιακό περιβάλλον.

Επίσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά κάποιες πτυχές της ελληνικής έκδοσης του Εγχειριδίου Δημοσιογραφίας Δεδομένων (“The Data Journalism Handbook”), για το οποίο συνεργάστηκαν το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης της Ελλάδας (OKF Greece), το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του Τμήματος δημοσιογραφίας & ΜΜΕ και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιεί αυτή την περίοδο σεμινάρια, στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας του με την ΕΣΗΕΜ-Θ και το Μορφωτικό Ίδρυμά της. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια θα βρείτε εδώ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top