Apps4Greece Θεσ/νικης μπαινει στην τελικη ευθεια.


image003Μετά την λήξη της συλλογής των εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους, ο διαγωνισμός του Apps4Thessaloniki ολοκληρώνεται με την παρουσίαση και τη βράβευση των πιο αξιόλογων εφαρμογών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον.

Πέρα από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για την επιλογή των νικητήριων εφαρμογών, η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης με την ψήφο τους κρίνεται σημαντική καθώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις εφαρμογές και να ψηφίσετε τις αγαπημένες σας παρακάτω, όπου παρουσιάζεται συνοπτικά η κάθε εφαρμογή.

Οι εφαρμογές

Ether

Στόχος του είναι να διαμοιράσει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα στην περιοχή της Θεσ/νίκης. Το σύστημα δίνει έμφαση στην χρήση και στον διαμοιρασμό ανοικτών δεδομένων, τόσο από την άποψη της πηγής, όσο και από την άποψη των ίδιων των δεδομένων.

O Άργος τό ‘σκασε… στη Θεσσαλονίκη (PLAIN)

Η εφαρμογή προσφέρει διασκέδαση, συμμετοχή σε ομαδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι και παράλληλα συγκεντρώνει τα δεδομένα επιλογών στρατηγικών αναζήτησης που έκαναν τα παιδιά. διαίτερο βάρος δίνεται στα δεδομένα τα οποία αφορούν στις επιλογές που έγιναν από παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα οποία η εφαρμογή μπορεί να παρέχει σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό προς μετέπειτα αξιολόγηση.

Points Of Interest (Σημεία Ενδιαφέροντος)

Αποτελεί μία επεκτάσιμη εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη και στον επισκέπτη της πόλης να αναζητά τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος (όπως κοινόχρηστοι χώροι, μουσεία, επιχειρήσεις κ.α.) σε έναν διαδραστικό χάρτη, καθώς και σχετικά μεταδεδομένα.

Rating my City

Διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία οι πολίτες μπορούν να αξιολογούν σε προδιαγεγραμμένες παραμέτρους όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Στόχος της είναι η διαφάνεια της αξιολόγησης και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να γνωρίζουν την αξιολόγηση της εκάστοτε υπηρεσίας πριν την επισκεφτούν.

ThessVres – Τουριστικός Οδηγός Θεσσαλονίκης

Η εφαρμογή ThessVress είναι ένας τουριστικός οδηγός για την Θεσσαλονίκη ο οποίος προφέρει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος και χάρτη για εύκολη πλοήγηση με βάση την τοποθεσία του χρήστη. Στην κύρια οθόνη υπάρχουν κατηγορίες που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης: Εκκλησίες, Μουσεία, Αξιοθέατα, Εστιατόρια, Κέντρα διασκέδασης, Νοσοκομεία, Αστυνομικά Τμήματα, Events και Προξενεία.

ViThess

Στόχος του είναι να παρέχει τη δυνατότητα τις επιχειρήσεις να ορίσουν, μέσω της web εφαρμογής, πολύγωνα πάνω στο χάρτη της πόλης και να εναποθέσουν ένα μήνυμα σε αυτά. Οι χρήστες της Android εφαρμογής ViThess, όταν εισέλθουν στα πολύγωνα αυτά, λαμβάνουν τα μηνύματα αυτά στη συσκευή τους ως ειδοποιήσεις. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους μήνυμα και να το “αφήσουν” στο σημείο που βρίσκονται. Όταν άλλοι χρήστες πλησιάσουν κοντά στο εν λόγω σημείο, το μήνυμα αυτό θα εμφανιστεί στη συκευή τους.

Android TimeTravel in Thessaloniki

Παρουσιάζει παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης από δρόμους, μνημεία και αξιοθέατα από διάφορες εποχές. Εντοπίζει σε χάρτη την τοποθεσία και τον προσανατολισμό του χρήστη, τον ενημερώνει συνεχώς σε περίπτωση που βρίσκεται κοντά σε κάποιο σημείο ενδιαφέροντος και παρέχει τις αντίστοιχες φωτογραφίες, με περισσότερες από μια φωτογραφίες ανάλογα από την πλευρά που το κοιτάζει ο χρήστης.

Mobility Sense

Eίναι μια εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχουν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα ώστε, αφενός να λειτουργήσουν ως προσωποποιημένος οδηγός για την έξυπνη μετακίνηση του πολίτη στις ώρες της κυκλοφοριακής συμφόρησης, και αφετέρου να μετατρέψουν τον πολίτη σε ένα ζωντανό αισθητήρα της κυκλοφοριακής κατάστασης στους δρόμους της πόλης.

Prisma – Καινοτόμος Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Aποτελεί μία πύλη σε αποφάσεις σχετικές με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε σχέση με το σύστημα της Δι@ύγειας, το Prisma προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο εύρεσης των επιθυμητών αποφάσεων κάνοντας χρήση τεσσάρων τρόπων αναζήτησης. Ακόμη, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεωγραφικό προσδιορισμό και τη γεωγραφική συσχέτιση των αποφάσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα οπτικοποίησής τους στο χάρτη της Θεσσαλονίκης αλλά και την εύρεση συγκεκριμένης απόφασης από τον ίδιο το χάρτη.

THESS-ράμπα

Aφορά στη διεκδίκηση του δικαιώματος των ατόμων με αμαξίδιο για άνετη και ασφαλή κίνηση στο κέντρο της πόλης. Το αντικείμενο του συγκεκριμένου project αφορά στη δημιουργία μιας web εφαρμογής, η οποία θα παρέχει πληροφόρηση στα άτομα με αμαξίδιο ή τους συνοδούς τους, για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση τους στην περιοχή μελέτης.

Θεσσαλονίκη Αlert

Πρόκειται για μια εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης για σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Η ενημέρωση γίνεται αποκλειστικά από τους συμπολίτες μας, κάτι το οποίο δημιουργεί ένα κλίμα συνεργασίας και προάγει τον εθελοντισμό.

Ενεργοί Δημότες

Εφαρμογή που ενημερώνει τους δημότες της Θεσσαλονίκης με τα τελευταία νέα του Δήμου και τους κάνει ενεργούς πολίτες, δίνοντας τους δυνατότητα να φωτογραφίζουν και να αναρτούν γεγονότα, γνωστοποιώντας τα και σε άλλους. Μια τέτοια ανάρτηση θα μπορούσε να είναι ένα πολιτιστικό δρώμενο, μια φυσική καταστροφή, ένα τροχαίο ατύχημα, μια καταγγελία κ.α.

Το καλάθι της νοικοκυράς για το Δημο της Θεσσαλονίκης

Eίναι μια εφαρμογή για κινητά android και δημιουργήθηκε ώστε ο δημότης της Θεσσαλονίκης να ενημερώνεται για το που πωλούνται πιο φθηνά τα προϊόντα που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την περίοδο κρίσης που βιώνουμε όλοι μας.

CarMate: Υπηρεσία Συνοδήγησης για την Θεσσαλονίκη

Το CarMate, αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα, μέσω της οποίας διευκολύνεται η μετακίνηση των πολιτών με κοινό προορισμό. Aνακοινώνωντας την διαδρομή στο carmate.gr και μέσω της πλατφόρμας, ενημερώνεσαι για άτομα τα οποία θα ήθελαν να μοιραστούν την διαδρομή σου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation Greece, OKFN Greece) και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Α.Π.Θ. Αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Apps4Greece του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας.

H εκδήλωση λήξης του διαγωνισμού και η βράβευση των νικητήριων εφαρμογών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης στις 19:00.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top