Συνάντηση του OK Greece με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη, είχε η ομάδα του Open Knowledge Greece το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Στη συζήτηση, η οποία έγινε στο περίπτερο του Υπουργείο στο χώρο της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδας, κ. Χαράλαμπος Μπράτσας, ενημέρωσε την διοίκηση του Υπουργείου για το έργο και το όραμα του Ιδρύματος, καθώς και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Επικεντρώθηκε στην κατάσταση των ανοιχτών δεδομένων σήμερα στην Ελλάδα, τόσο από νομοθετικής όσο και από ποσοτικής/ποιοτικής άποψης. Ανέδειξε την συμβολή και την σημαντικότητά τους στον τρόπο διακυβέρνησης και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Επίσης, τόνισε την σημασία που θα έχει για την Ελλάδα η διοργάνωση του Open Knowledge Festival τον Μάιο του 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη, ανέφερε στη συζήτηση τις ενέργειες του Υπουργείου που αποσκοπούν στην προαγωγή των δεδομένων, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επεσήμανε, ακόμη, την αλματώδη αύξηση στον αριθμό των δημόσιων ανοιχτών δεδομένων που έχει καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που έχει κοινοποιηθεί και μέσω της ετήσιας Έκθεσης του Υπουργείου. Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία της για την υιοθέτηση μιας πολιτικής που θα συμβάλλει στην δημιουργία μιας κουλτούρας υπέρ των ανοιχτών δεδομένων από τους δημόσιους και μη οργανισμούς, αλλά και από τους πολίτες.

 

Συνάντηση με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, πραγματοποίησε ο κ. Μπράτσας, στα πλαίσια της παρουσίασης των περιπτέρων των Υπουργείων στη ΔΕΘ. Στο περιθώριο της συζήτησης ο Πρόεδρος του Ιδρύματος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Τσακαλώτο τα αποτελέσματα του χρηματοδοτούμενου, στα πλαίσια του Horizon 2020, ευρωπαϊκού έργου openbudgets.eu και τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση και την ενημέρωση των πολιτών.

 

 


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top