Το OK Greece στο re:publica 2017/ 11-13 Σεπτεμβρίου, Αποθήκη 1 (Λιμάνι)

Το re:publica 2017, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο για τον ψηφιακό πολιτισμό, με έδρα το Βερολίνο, θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι). Δυναμικό «παρών» θα δώσει και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος.

Με κεντρική ιδέα το «re:connecting EUROPE», η re:publica 2017 πραγματοποιεί ένα ταξίδι από τον βορά έως τον νότο, έχοντας ήδη ολοκληρώσει την πρώτη της στάση στο Δουβλίνο (7-8 Σεπτεμβρίου) και ακολουθεί η δεύτερη, στη Θεσσαλονίκη.

Ακτιβιστές, επιστήμονες, hackers, bloggers, επιχειρηματίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, digital δημοσιογράφοι και οποιοσδήποτε εργάζεται ή ενδιαφέρεται για την ψηφιακή τεχνολογία συναντώνται στο πλαίσιο της διοργάνωσης, με στόχο τη δικτύωση της ψηφιακής κοινότητας και τη δημιουργία ενιαίου χώρου για την ανταλλαγή ιδεών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε όλες τις πτυχές της ζωής, αλλά και η διαμόρφωση μιας πλατφόρμας, για μια διαδικτυωμένη ψηφιακή κοινότητα στην Ευρώπη.

Τέχνες και Πολιτισμός, Media και Δημοσιογραφία, Κινητικότητα και Πόλη, Πολιτική και Κοινωνία, Έρευνα και Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Εργασία, Επιστήμη και Τεχνολογία αποτελούν τις βασικές θεματικές πάνω στις οποίες θα γίνουν εισηγήσεις και γύρω από τις οποίες θα διεξαχθούν συζητήσεις.

Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας συμμετέχει ενεργά και στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς θα βρίσκεται εκεί με δικό του stand και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, ώστε να πληροφορεί τον κόσμο σχετικά με τις δράσεις του. Ειδικότερα, μαζί με το Open Knowledge Germany θα ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για τα αποτελέσματα του OpenBudget.eu,  τη νέα πλατφόρμα για την οικονομική διαφάνεια στην Ευρώπη. Επιπλέον, θα γίνεται ενημέρωση και για το Open Knowledge Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ για την ανοικτή γνώση και τα ανοικτά δεδομένα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 3-6 Μαΐου 2018.

Επίσης, την Τρίτη, 15.00-16.00, θα γίνει η εισήγηση “Open Data in Smart Cities – Enabling Citizen’s Participation”, από τους κ.κ. Χαράλαμπο Μπράτσα, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας, Λίνα Λιάκου, Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, και Απόστολο Κρητικό, Εκπαιδευτή Ανοικτών Δεδομένων, Open Data Institute, σε συνεργασία με το Heinrich-Böll-Stiftung Greece.

Τέλος, το OK Greece θα συμμετάσχει την Τετάρτη, 12.00-15.00, στο “Digital & Creative Loop: City Tour: Get to know digital & creative Thessaloniki”, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα γίνει παρουσίαση του OK Greece και του OK Festival, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας των συμμετεχόντων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εν αναμονή, λοιπόν, ενός από τα πιο συναρπαστικά φεστιβάλ για την ψηφιακή κοινότητα, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις απόψεις τους αλλά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: https://re-publica.com/en

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top