Θερινό Σχολείο Δεδομένων

Εκ μέρους του Open Knowledge Greece, του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στα Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα του ΑΠΘ, της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης σας προσκαλούμε στο Θερινό Σχολείο Δεδομένων που διοργανώνουμε στις 17-18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημονικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Το Θερινό Σχολείο Δεδομένων απευθύνεται σε επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτές, δημοσιογράφους και επαγγελματίες υγείας. Ο κύριοι τομείς ενδιαφέροντος είναι η αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία και την υγεία. Το θερινό σχολείο Δεδομένων περιλαμβάνει δύο (2) παράλληλα προγράμματα με κοινή θεματική την ανοικτή γνώση:

  • Εκπαίδευση σε θέματα δημοσιογραφίας δεδομένων, ανοικτής γνώσης, ανοικτών δεδομένων και εκπαιδευτικού υλικού, ανοικτών αποθετηρίων υλικού, δεξιότητες και τεχνολογίες που εκμεταλλεύονται το Web 3.0 και τα ανοιχτά δεδομένα. (Ιστοσελίδα: http://foster.okfn.gr/ )
  • Εκπαίδευση σε θέματα ανοικτών αποθετηρίων υλικού σχετικά με την υγεία, δεξιοτήτων και επάρκειας επαγγελματιών υγείας, τεχνολογιών για την εκπαίδευση περιθαλπόντων των ασθενών, προτύπων ψηφιακής Ιατρικής Εκπαίδευσης, «κινητών» εφαρμογών στην υγεία και την εκπαίδευση, κ.α. (Ιστοσελίδα: http://mei2015.camei-project.eu/content/camei-summer-school )

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Δεδομένων περιλαμβάνει σύντομες διαλέξεις, αλλά κυρίως πρακτικές “hands-on” συνεδρίες όπου οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν στα προσωπικά τους laptops τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν μέσα σε μια ατμόσφαιρα συνεργασίας και ανοικτής δημιουργίας.

Γλώσσα θερινού σχολείου: Αγγλικά και Ελληνικά

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Η προ-εγγραφή στην ιστοσελίδα του σχολείου είναι απαραίτητη.

Εγγραφές http://foster.okfn.gr/registration

foster MEI2015_LOGO open-knowledge-small-landscape-colour
scodalogo8 SoJAUTh ESIEMTH Logo
logo-epsi COSAL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top