Ερωτηματολoγιο με θεμα το ψηφιακο περιεχομενο για την περιοχη της Νοτιοανατολικης Ευρωπης


Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΙΝΒΙΣ/ΕΚ «Αθηνά» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην πρώτη πιλοτική άσκηση προοπτικής διερεύνησης (foresight) για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΝΑΕ) και το θεματικό άξονα του Ψηφιακού Περιεχομένου (Digital Content, DC).

Στην άσκηση συμμετέχουν με τις απόψεις του για την εξέλιξη του τομέα με ορίζοντα το 2025 ενδιαφερόμενοι από οκτώ συμμετέχουσες χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Η ομάδα έργου σάς προσκαλεί να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις και απόψεις που προέρχονται από την Ελλάδα για τον τομέα του DC.

Το ερωτηματολόγιο (survey questionnaire) είναι διαθέσιμο στο http://forsee.eu/future-images-survey
και στόχος μας είναι η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή. Εκτιμούμε ότι για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 5-7 λεπτά. Η συμμετοχή σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

To ερωτηματολόγιο έχει στόχο να επικυρώσει τα αποτελέσματα του ‘Futures’ developing Workshop που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο 2013 στη Σόφια, στο οποίο δημιουργήθηκε ένας σκελετός που περιγράφει τέσσερα πιθανά μελλοντικά ενδεχόμενα για την ανάπτυξη του τομέα στην περιοχή και καταγράφει τους κύριους παράγοντες (variables) που θα επηρεάσουν το μέλλον.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εκτιμήσουν ποιά είναι η επιθυμητή εξέλιξη (desirability) αυτών των παραγόντων γύρω στο 2025 στην περιοχή της ΝΑΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του survey θα σας σταλεί υλικό που αφορά στην υλοποίηση και στα αποτελέσματα της άσκησης foresight.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top