Εθελοντές

Χριστίνα Καρυπίδου

Χριστίνα Καρυπίδου

Η Χριστίνα Καρυπίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο Τμήμα ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές, με κατεύθυνση «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας». Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας ερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο τόσο οι χρήστες όσο και οι ειδησεογραφικές/δημοσιογραφικές ιστοσελίδες αξιοποιούν τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Επαγγελματικά, από το 2007 έως σήμερα αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό εΜΜΕίς, στο οποίο διετέλεσε και υπεύθυνη έκδοσης κατά την περίοδο 2010-2013. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, έχει απασχοληθεί σε διοικητικές θέσεις ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε αυτοχρηματοδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια νέων αλλά και σε προγράμματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Βαγγέλης Χονδροκώστας

Μυρτώ Παπαγεωργίου

Η Παπαγεωργίου Μυρτώ είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού M.Sc. Web Science επίσης του Α.Π.Θ. Ασχολείται κυρίως με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των μαθηματικών. Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής στο παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Μαθηματικής εβδομάδας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το παράρτημα. Αρθρογραφεί στο καινούργιο περιοδικό του Μαθηματικού Α.Π.Θ. για φοιτητές και πτυχιούχους μαθηματικούς καθώς και στο blog του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας

Νικόλαος Λιβανός

Νικόλαος Λιβανός

Ο Νικόλαος Λιβανός είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός του Δ.Π.Μ.Σ. – Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα. Ασχολείται με τεχνολόγίες και εφαρμογές εξόρυξης, καθαρισμού, ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του αφορούν τα διασυνδεδεμένα δεδομένα, την ανάλυση χρονοσειρών και τη θεωρία δικτύων. Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών. Τα ενδιαφέροντα του είναι η μουσική, οι υπολογιστές, τα ταξίδια και ο κινηματογράφος.

Βαγγέλης Χονδροκώστας

Κατερίνα Χατζοπούλου

Η Κατερίνα Χατζοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και τελειόφοιτη του ΔΠΜΣ Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα του ίδιου πανεπιστημίου Παράλληλα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΔΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.Στη διπλωματική της διατριβή ασχολείται με τη μελέτη και την ανάλυση δικτύων και χρονοσειρών σε οικονομικά δεδομένα.

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η θεωρία δικτύων, η στατιστική ανάλυση, η ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων καθώς και τα συστήματα λήψης αποφάσεων.

Τέλος, δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του θεάτρου, ενώ μοιράζει τον ελεύθερό της χρόνο ανάμεσα στον αθλητισμό και το τένις, στην ιστορία και την λογοτεχνία.

Βαγγέλης Χονδροκώστας

Βαγγέλης Χονδροκώστας

Ο Βαγγέλης Χονδροκώστας είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και τελειόφοιτος του Δ.Π.Μ.Σ. – Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα. Η μεταπτυχιακή του διατριβή έχει ως αντικείμενο τη σημασιολογική αναπαράσταση δεδομένων του ΕΣΠΑ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη Θεωρία Δικτύων με εφαρμογές κυρίως σε βιολογικά δίκτυα, με τα οποία έχει ασχοληθεί ερευνητικά στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού, την ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων (Data visualization), τα διασυνδεδεμένα δεδομένα (Linked data), καθώς και την ανάπτυξη οντολογιών και εφαρμογή τους στο σημασιολογικό ιστό (Semantic web).
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο και με ομαδικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Μαρία Μαυρικίου

Η Μαυρικίου Μαρία  γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ε.Α.Π. στο πρόγραμμα, “Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές”. Παράλληλα αποτελεί πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ( ECQA-Valo) ενώ  πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως φοιτήτρια στο  Γραφείο Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ( Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης) του Δήμου Συκεών- Νεάπολης. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες φοιτητικές ομάδες και προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορες Μ.Κ.Ο κοινωνικού χαρακτήρα. Διετέλεσε βοηθός project manager της μη κυβερνητικής Dynamo Project-Space ενώ πρόσφατα τελείωσε την δεύτερη πρακτική της άσκηση στο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας στην Γαλλία. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα είναι έρευνα πάνω στην πολιτική καινοτομία, τις δημόσιες πολιτικές και την πολιτική ανάλυση. Τέλος, ασχολείται με την φωτογραφία, τον κινηματογράφο και το τένις.

Ζαχαρούλα Σαμοθρακίτου

Ονομάζομαι Ζαχαρούλα Σαμοθρακίτου, είμαι 25 ετών και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης στο ΑΤΕΙΘ και το μεταπτυχιακό μου σχετίζεται με την Ηλεκτρονική Μάθηση ή όπως είναι ευρέως διαδεδομένο με το e-Learning. Το μεταπτυχιακό που έχω παρακολουθήσει διατίθεται στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η εργασιακή μου εμπειρία που σχετίζεται με τις σπουδές μου επικεντρώνεται στη θέση της βιβλιοθηκονόμου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο τομέας που έχω επικεντρωθεί αφορά τις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, τα Μεταδεδομένα και τα Ανοιχτά Διασυνδεδεμένα δεδομένα σε αυτές.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This