Η επίδραση μας

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” background_color=”#61bc30″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”25px||25px|” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”OUR IMPACT” background_layout=”dark” header_font=”|on|on||” header_font_size=”40px” text_font_size=”40″ use_border_color=”off” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.94″]

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”WE HAVE PLAYED A PIONEERING…” background_layout=”dark” text_font_size=”20″ use_border_color=”off” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.93″]

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar orientation=”left” area=”sidebar-1″ background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”on|on|” remove_border=”off” show_border=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”MAIN TEXT” background_layout=”light” use_border_color=”off” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.94″]

Μια νέα τεχνολογική επανάσταση συμβαίνει και αλλάζει οτιδήποτε κάνουμε. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συλλεχθεί και αναλυθεί τόσο μεγάλος όγκος δεδομένων. Ποτέ δεν είχαμε την ικανότητα να μοιραζόμαστε πληροφορίες παγκοσμίως τόσο ελεύθερα, εύκολα και γρήγορα.

Οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να δημιουργήσουν γνώση για τον κόσμο μας, και να πάρουν αποφάσεις για το δικό μας μέλλον. Αλλά ποιος θα πρέπει να ελέγχει αυτά τα δεδομένα και την ικανότητα να δημιουργεί προβλέψεις και να παίρνει αποφάσεις; Οι πολλοί ή οι λίγοι; Αυτή είναι μια απόφαση που εμείς θα πρέπει να πάρουμε. Το μέλλον είναι στα χέρια μας.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η πρόσβαση στη γνώση είναι “κλειστή”, και η δύναμη και η κατανόηση που προσφέρει να ελέγχεται από τους λίγους – “εκλεκτούς”; Ή επιθυμούμε έναν κόσμο όπου η γνώση είναι “ανοικτή” και έχουμε όλοι τη δύναμη να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον μας;

Στο Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας, πιστεύουμε ότι η γνώση θα πρέπει να είναι ανοικτή, και ότι ο καθένας – πολίτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, ακτιβιστές – θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην πληροφορία που χρειάζεται, για να κατανοήσει και να εμβαθύνει στον κόσμο που τον περιβάλλει. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, συζητούμε και εκπαιδεύουμε ανθρώπους και οργανισμούς, για να τους ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσουν την επανάσταση των δεδομένων για καλό σκοπό – να προσφέρουν διαύγεια και υπευθυνότητα, να επιταχύνουν την καινοτομία και την έρευνα και να δημιουργήσουν δίκαιες και υποστηρικτικές κοινωνίες.

Οδηγούμε τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες να ανοίξουν ουσιώδη δεδομένα – ελευθερώνοντας τα, ώστε ο καθένας να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, διαμοιραστεί και εμπλουτίσει. Δημιουργούμε εργαλεία και ικανότητες μετατροπής των δεδομένων σε διορατικότητα, διότι είναι η διορατικότητα – όχι μόνο τα δεδομένα – που ενισχύει τους πολίτες, τους ερευνητές και τους οργανισμούς να κατανοήσουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

Τι έχουμε επιτύχει

Έχουμε ενθαρρύνει, πιέσει και υποστηρίξει την κυβέρνηση, επιχειρήσεις και ερευνητές να ανοίξουν τα δεδομένα τους. Έχουμε εξουσιοδοτήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα εν λόγω ανοικτά δεδομένα και να τα μετατρέπουν σε γνώση, δίνοντάς τους πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουμε και να διαμορφώσουμε την κοινωνία μας.

Όπου οι άνθρωποι χρειάστηκαν δεξιότητες, τους εκπαιδεύσαμε. Όπου οι άνθρωποι χρειάστηκαν εργαλεία, τους τα δημιουργήσαμε. Όπου χρειάστηκαν υποστήριξη και καθοδήγηση, τους την παρείχαμε.

Μέσα από τις εκδηλώσεις μας και το δίκτυό μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουμε αποτελέσει βασικό οδηγό και σύνεδρο στο επίκεντρο της αυξανόμενης παγκόσμιας “ανοικτής” δραστηριότητας. Ήμασταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς που εργάστηκαν στα ανοικτά δεδομένα και σήμερα είμαστε από τις μεγαλύτερες κοινότητες που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.

Είμαστε περήφανοι για το ιστορικό των επιτυχιών μας και σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε τον αντίκτυπο που έχουν οι μελέτες περιπτώσεων που παρατίθενται παρακάτω για να καταλάβετε καλύτερα πως το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας έχει κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις δράσεις μας:

  • Greek DBpedia
  • OGP
  • School of Data Foster
  • Greek Linked Open Data Cloud
  • Open Budgets
  • Handbooks
  • Open Data Census

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top