Η αποστολή μας

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” background_color=”#61bc30″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”25px||25px|” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”ABOUT” background_layout=”dark” text_orientation=”left” header_font=”|on|on||” header_font_size=”40px” text_font_size=”40″ use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.93″]

ΣΧΕΤΙΚΑ

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”WE BELIEVE OPEN KNOW…” background_layout=”dark” text_font_size=”20″ use_border_color=”off” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.94″]

Πιστεύουμε ότι η ανοικτή γνώση μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τοπικές και παγκόσμιες προκλήσεις, να κατανοήσουν τον κόσμο, να αποκαλύψουν την ανεπάρκεια των κυβερνήσεων, να αμφισβητήσουν την ανισότητα και να ελέγξουν τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες με στόχο τη λογοδοσία τους στην κοινωνία.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” disabled=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar orientation=”left” area=”sidebar-1″ background_layout=”light” disabled_on=”on|on|off” disabled=”off” show_border=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”MAIN TEXT” background_layout=”light” use_border_color=”off” disabled=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.94″]

To “Open Knowledge International” είναι ένα μη κερδοσκοπικό παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων με πάθος για την ανοικτότητα, που αξιοποιούν την τεχνολογία και την εκπαίδευση για να εντοπίζουν πληροφορίες και να ενθαρρύνουν όλους μας να τις επεξεργαστούμε, να δημιουργήσουμε καινούριες πληροφορίες – γνώση και να τις μοιραστούμε με την κοινωνία.

Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (Open Knowledge Greece) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί με σκοπό να διαδώσει την ανοικτή γνώση, τα ανοικτά δεδομένα, τη διαφάνεια και τη συμμετοχή. Από τον Απρίλιο του 2013 είναι επίσημο παράρτημα του Open Knowledge International.

Η αποστολή μας

Θέλουμε να δούμε ανοικτές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, όπου όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και την ικανότητα να τις χρησιμοποιούν για να αντιλαμβάνονται και να διαμορφώνουν καλύτερα τις ζωές τους. Οι οργανισμοί και οι εταιρείες με “ξεχωριστές” δυνάμεις θα εντοπίζονται και θα λογοδοτούν. Οι ουσιαστικές ερευνητικές πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε σοβαρές προκλήσεις, όπως η φτώχεια και η κλιματική αλλαγή, θα είναι διαθέσιμες σε όλους.

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου:

  • Η γνώση δίνει δύναμη στους πολλούς και όχι στους λίγους.
  • Τα δεδομένα μάς δίνουν την ελευθερία να κάνουμε συνειδητές επιλογές πάνω στον τρόπο που ζούμε, στο τι αγοράζουμε και ποιος λαμβάνει την ψήφο μας.
  • Η πληροφορία και η γνώση είναι προσβάσιμες και ορατές σε όλους.

Αυτός είναι ο κόσμος που επιλέγουμε. Θέλουμε η ανοικτή γνώση να γίνει ένα κυρίαρχο ρεύμα, τόσο φυσικό και σημαντικό για την καθημερινότητά μας και για τους οργανισμούς, όπως είναι το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το περιβάλλον σήμερα.

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, πρέπει να αναδείξουμε το προφίλ της ανοικτής γνώσης και να ενημερώσουμε για τη σημασία της. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες, πολιτικές και επιχειρησιακά μοντέλα μεγάλων οργανισμών, για να γίνει το άνοιγμα πληροφοριών αποδεκτό και επιθυμητό. Πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητα κατανόησης, μετάδοσης, αναζήτησης και χρήσης τής πληροφορίας σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε συνεργασίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών, για να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα με σκοπό να ελέγξουν την εξουσία και να αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα. Χρειαζόμαστε μέσα (τεχνικά, νομικά και εκπαιδευτικά) για να κάνουμε την ενασχόληση με τα δεδομένα ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Στο Open Knowledge International το κάνουμε με τους παρακάτω τρόπους:

  • Διεθνές δίκτυο: Στηρίζουμε, ενθαρρύνουμε και συντονίζουμε ένα διεθνές δίκτυο μεμονωμένων ατόμων με πάθος για την ανοικτότητα και ενεργούς στο να δημιουργούν, να εκπαιδεύουν και να προωθούν
  • Άνοιγμα πληροφοριών: Στηρίζουμε και προωθούμε το άνοιγμα σημαντικών πληροφοριών, κυρίως σε εθνικό ή ευρύτερο επίπεδο, και ελέγχουμε το ποσοστό ανοικτότητας παγκοσμίως
  • Επίδραση μέσα από την πληροφορία: Βοηθάμε τους ανθρώπους να μάθουν σχετικά με την ανοικτότητα και να αποκτήσουν ικανότητες επεξεργασίας δεδομένων. Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς που στηρίζουν την αλλαγή και συμφωνούν με τις βασικές μας θέσεις, ώστε να τους βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να βελτιώσουν τη δουλειά τους, να επιτύχουν θετικές αλλαγές στην κοινωνία μας.
  • Διαχείριση: Αποτελεί ένα μέρος για πρότζεκτ και κοινότητες, βοηθώντας την ανάπτυξη και στήριξη προσπαθειών για το άνοιγμα δεδομένων και τη χρήση τους για θετικές αλλαγές.
  • Υπηρεσίες και συμβουλευτική υποστήριξη: Προσφέρουμε εμπορικές τεχνολογικές υπηρεσίες, παροχή συμβουλών και εκπαίδευση, για να πετύχουμε πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ανοικτών δεδομένων

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top