Η παρουσία του ΟΚFN Greece στην 88η ΔΕΘ και ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης

Η διοργάνωση της φετινής ΔΕΘ θεωρήθηκε αναμφίβολα ένα κεντρικό σημείο συνάντησης της ακαδημαϊκής κοινότητας, με το εκθεσιακό αφιέρωμα AKADEMIA να παρουσιάζει μία σειρά νέων προγραμμάτων σπουδών (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) και ανταλλαγής φοιτητών, προσφερόμενες υποτροφίες, καθώς και καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές που έφεραν την υπογραφή κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας, με τον Καθηγητή και Πρόεδρο του ΟΚFN Greece Χαράλαμπο Μπράτσα, να παρουσιάζει με την ομάδα του μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών, που επικεντρώνονταν στην αξία των ανοιχτών δεδομένων και την ανάδειξη νέων τρόπων αξιοποίησης και επανάχρησης τους, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση και επίλυση διαφορετικών ζητημάτων που ανακύπτουν στις σύγχρονες κοινωνίες.

Την Κυριακή 8/09, ο Καθηγητής Χαράλαμπος Μπράτσας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) Αθανάσιο Θανόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε στο ευρύ κοινό την επερχόμενη συνεργασία του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και τον καθηγητή Χαράλαμπο Μπράτσα, μέσω μίας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στη δημιουργία ενός κοινού οράματος σε σχέση με τα ανοιχτά δεδομένα, συνδυάζοντας καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες που επιτρέπουν την ανάλυση και αξιοποίηση τους προς όφελος των πολιτών.

Από τις 9 έως και τις 13/09, ο Πρόεδρος και η ερευνητική ομάδα του ΟΚFN Greece παρουσίασε στο ευρύ κοινό μία σειρά ερευνητικών προγραμμάτων, προσανατολισμένων γύρω από τις αξίες της ανοικτότητας και της επανάχρησης των δεδομένων, δίνοντας έμφαση στις αναδυόμενες προκλήσεις που προκύπτουν σε τομείς που αφορούν την επανάχρηση τους, λόγω της έλλειψής νομοθετικού πλαισίου, που να ευνοεί την ανοιχτή χρήση και διάθεση τους. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, τα μέλη του ΟΚFN Greece ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τον πολυαναμενόμενο διαγωνισμό Hackathon #OpenUp που οργανώνεται σε συνεργασία με τους Δήμους της Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο διαγωνισμός στοχεύει στο άνοιγμα νέων δρόμων προς την καινοτομία και την αειφορία στον τομέα των δημόσιων δεδομένων για το κλίμα. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου πολίτες και οργανισμοί θα μπορούν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται για την απόκτηση δημόσιων δεδομένων που δεν είναι ήδη διαθέσιμα από τους δυνητικούς εκδότες τους. 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top