Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (OK Greece), πιστός αρωγός σε διοργανώσεις οι οποίες αφορούν στην καινοτομία, στηρίζει το City Challenge crowdhackathon #smartcity 2.
Το “Citylab Θεσσαλονίκη” θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2018, στις 15:00, στο OK!THESS.
Έλα να ακούσεις ή να παρουσιάσεις ιδέες και σύγχρονες τάσεις για την ψηφιακή καινοτομία.
Έλα να προτείνεις ιδέες για τη βελτίωση της πόλης μας!
Είσαι μαθητής, φοιτητής, επιχειρηματίας ή στέλεχος του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα; Στείλε μια ιδέα που μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
* Να βελτιώσει την καθημερινότητά μας
* Να κάνει τον δήμο καλύτερο και τις υπηρεσίες αρτιότερες
* Να έχει ενδιαφέρον για startup επιχείρηση και για την τοπική οικονομία
…..ή αυτό που πιστεύεις, για να γίνουν η πόλη μας και η ζωή μας καλύτερες!
Δήλωσε συμμετοχή εδώ για να παρουσιάσεις την ιδέα σου.
Μπορείς να παρακολουθήσεις το ανοικτό event, καθώς θα παρουσιαστούν και σύγχρονες τάσεις για την ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Mάθε περισσότερα εδώ.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες θα υποστηριχθούν για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο ελληνικό crowdhackathon το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2018.
Το OK Greece θα είναι στο hackathon στις 30 Μαΐου, έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν με φορείς για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων, με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία των Δήμων και κατ’ επέκταση των πόλεών μας.
Ενδεικτικά, αναφέρονται:
Το Thessaloniki Hackathon, το οποίο διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2014 και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και την Ερευνητική Μονάδα URENIO. Στο πλαίσιο του μαραθωνίου, προγραμματιστές και σχεδιαστές λογισμικού από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν εφαρμογές για την πόλη. Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν σε αυτή τη διοργάνωση είναι οι ακόλουθες: OpenDatasets, Aeneas, Park Smart, info Thess, WeAreRoots – ThesAct.gr, SNappTHESS, CityReport, Open Culture Project, edu Thess, THESSPark.
Τα «Apps4Thessaloniki» και «Apps4Thessaloniki tourism edition», τα οποία συνδιοργάνωσαν και πάλι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και η Ερευνητική Μονάδα URENIO, τα έτη 2013-2014 και 2015-2016 αντίστοιχα. Ακόμα μια φορά στόχος ήταν η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών αλλά και των ανοικτών δεδομένων, ώστε να επιλύονται προβλήματα των πόλεων με τη συμμετοχή των Δήμου, οργανισμών, φορέων, εταιρειών και πολιτών. Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στις δύο διοργανώσεις είναι: Ether, O Άργος τό ‘σκασε… στη Θεσσαλονίκη (PLAIN), Σημεία Ενδιαφέροντος (POI) για την πόλη της Θεσσαλονίκης, Rating my City, ViThess, TimeTravel in Thessaloniki, MobilitySense, Prisma – Καινοτόμος εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, THESS-ράμπα Ασφαλής και άνετη κίνηση ατόμων με αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη, ThessVres – Τουριστικός Οδηγός Θεσσαλονίκης, CarMate – Υπηρεσία Συνοδήγησης για την Θεσσαλονίκη, Το καλάθι της νοικοκυράς για το δήμο της Θεσσαλονίκης, Ενεργοί Δημότες, Θεσσαλονίκη Alert και Lark, ManyStories, Tales & Trails, GeoCulture, Creative Tourism Thessaloniki, QuestForThessaloniki, GO TOO THESSALONIKI, ThessTour, ThessTour, ThessOpenTrip, CityXplorer, HotΘess.
Εάν θέλετε να ζήσετε κι εσείς μια ανάλογη εμπειρία, σας περιμένουμε όλους στο “Citylab Θεσσαλονίκη”, στις 30 Μαΐου, στο OK!THESS, στις 15:00.