To OKFN Greece στην έκθεση TechSaloniki 2024

 

Η ομάδα του OKFN Greece έδωσε το παρών στο πολύ επιτυχημένο 8ο TechSaloniki που  διοργανώθηκε στις 17-18 Μαϊου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2) . To TechSaloniki αποτελεί μία πρωτοβουλία έξι εταιρειών Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα των: Apifon, Dataways, DataScouting, Infodim, Onelity και Veltio.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή της τεχνολογίας, που φέτος συμπληρώνει οκτώ χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη. Ένα διήμερο event από τις ίδιες τις εταιρείες τεχνολογίας με σκοπό την απορρόφηση ανθρώπινου δυναμικού, την προώθηση της συνέργειας και την δυναμική προβολή του πλέον υγειούς και αναπτυσσόμενου κλάδου στην Ελλάδα.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια μέσα από μία συλλογική πρωτοβουλία από ιδιώτες επιχειρηματίες και πλέον το TechSaloniki είναι ένας διακριτός θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα πρωτότυπο για τα δεδομένα της πόλης skill matching tech event, το οποίο έχει καταφέρει να εξελιχθεί στο ετήσιο meeting point για τον κόσμο του tech και τις μεγαλύτερες εταιρείες Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Β. Ελλάδας.

Σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση, το OKFN Greece συμμετείχε με την εισήγηση του κου Χαράλαμπου Μπράτσα, Προέδρου του OKFN Greece και Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τίτλο: “Ανοικτά δεδομένα και ο γραμματισμός των δεδομένων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Παράλληλα, η ομάδα του OKFN Greece ενημέρωσε το κοινό και τους συμμετέχοντες του TechSaloniki για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη το SECUR-EU και το INTERSOC, αλλά και για τον επικείμενο διαγωνισμό – Hackathon που οργανώνεται σε συνεργασία με τους Δήμους της Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top