Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας στηρίζει την δράση για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την Ανοικτή Διακυβέρνηση

[box type=”info”] Tο Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης ανοίγει εκ νέου την πλατφόρμα των προτάσεων της προηγούμενης εκδήλωσης, ώστε να μπορούν οι πολίτες να τις αξιολογήσουν.[/box]

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου  το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πραγματοποιεί την εκδήλωση  Φέρε μας τις Ιδέες σου! Ανοικτή και Συμμετοχική Διακυβέρνηση με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει 4 εργαστήρια βασισμένα στις 4 θεματικές ενότητες, όπου στο καθένα  οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες πάνω στο επιμέρους θέμα. Οι τελικές προτάσεις που θα προκύψουν θα κατατεθούν στον Υπουργό ώστε να αξιοποιηθούν στο νομοσχέδιο. Παράλληλα οι προτάσεις θα δημοσιευτούν στο  opengov.diavgeia.gov.gr που θα παραμείνει ανοικτό έως τις 18/10 για περαιτέρω σχολιασμό από τους πολίτες.

home-page-01Η συγκεκριμένη δράση συμμετοχής των πολιτών στην συλλογή προτάσεων για την Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης «Ανοικτή Διακυβέρνηση: Συμμετέχω, Προτείνω Ακούγομαι! Συνδιαμόρφωση του Τρίτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 2016-2018» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης ανοίγει εκ νέου την πλατφόρμα των προτάσεων της προηγούμενης εκδήλωσης, ώστε να μπορούν οι πολίτες να τις αξιολογήσουν. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική πρώτη ύλη διαλόγου στην προσεχή εκδήλωση.

Γράφημα των προτάσεων:

Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη δράση είναι πολύ σημαντική, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την συνδιαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου που θα προωθεί την διαφάνεια και την λογοδοσία του κράτους, αλλά και την ενεργό συμβολή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top