Συνάντηση εργασίας με το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ

Σύνταξη: Ισίδωρος Πάσσας

Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2018 το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (OK Greece) συμμετείχε σε συνάντηση συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και του Τμήματος Οργάνωσης και Πληροφορικής (FOI) του Πανεπιστήμιου του Ζάγκρεμπ. Το FOI εκπροσώπησαν ο καθηγητής κος Neven Vrček και οι διδάκτορες κ.κ. Nikolina Žajdela Hrustek, Martina Tomičić Fujan και  Igor Pihir.

Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν διάφορες πρωτοβουλίες και έργα που έχουν πραγματοποιήσει για την προώθηση της ανοικτής γνώσης και των ανοικτών δεδομένων. O πρόεδρος του OK Greece,  Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας, καλωσόρισε τους επισκέπτες και παρουσίασε τις δράσεις του OK Greece καθώς και τμήματα της ερευνητικής δουλειάς που υλοποιείται στο Τμήμα των Μαθηματικών. Ο καθηγητής του εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής κος Παναγιώτης Μπαμίδης, μέσω Skype, λόγω της απουσίας του σε Συνέδριο στο εξωτερικό, παρουσίασε τις δράσεις του Εργαστηρίου του.

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις, δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί η πλατφόρμα SLIDEWIKI. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ στον διαγωνισμό OCW που διοργανώνει το έργο SLIDEWIKI. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του επιτυχημένου προγράμματος OpenBudgets.eu, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Horizon2020. Τέλος, έγινε συζήτηση για την πιθανή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος PhDHub, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Erasums+.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, τα μέλη της ομάδας του OK Greece και οι εκπρόσωποι του FOI επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ (Media Informatics Lab, M.I.L.), στο όποιο ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και διευθυντής του Εργαστηρίου κος Ανδρέας Βέγλης παρουσίασε τις δράσεις του. Ακολούθησε επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, τις δράσεις της οποίας παρουσίασε η βιβλιοθηκονόμος κα Σοφία Ζαπουνίδου. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

      

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top