Προετοιμασία για την Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων 2020, Σάββατο 7 Μαρτίου

Το επόμενο έτος σηματοδοτεί την 10η επέτειο της Ημέρας Ανοικτών Δεδομένων! Η Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων είναι το ετήσιο γεγονός που συγκεντρωνόμαστε  για να προσεγγίσουμε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε νέες λύσεις σε θέματα στις κοινότητές μας, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα.

Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020.

Την τελευταία δεκαετία, η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων σε μερικές πόλεις, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τις κυβερνήσεις τους για την αξία των ανοικτών δεδομένων σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη κοινότητα επαγγελματιών και ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο που εργάζονται για τη χρήση δεδομένων για τις κοινότητές τους.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Open Knowledge Foundation θα συνεχίσει με το πρόγραμμα μίνι-επιχορηγήσεων που θα δώσει μεταξύ $ 200 και $ 300 USD για να υποστηρίξει γεγονότα της ημέρας Open Data σε όλο τον κόσμο, οπότε μείνετε συντονισμένοι γι ‘αυτό.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ιστότοπο. Το opendataday.org είναι στο Github. Οι αιτήσεις είναι ευπρόσδεκτες κι έχουμε μια δέσμη θεμάτων που θα θέλαμε να περάσουμε.

Εάν η κωδικοποίηση δεν είναι το αντικείμενό σας, αλλά ξέρετε μια γλώσσα εκτός από την αγγλική, μπορείτε να μεταφράσετε τον ιστότοπο στη γλώσσα σας ή να ενημερώσετε μία από τις άλλες εννέα γλώσσες που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής.

Εάν αρχίσατε να προγραμματίζετε το γεγονός της ημέρας ανοικτών δεδομένων για το επόμενο έτος, η νέα φόρμα για να ξεκινήσετε να γεμίζετε το χάρτη θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Μπορείτε, επίσης, να συνδεθείτε με άλλους και να διαδώσετε την Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων χρησιμοποιώντας τα hashtags #OpenDataDay ή #ODD2020. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ομάδα Google για να ζητήσετε συμβουλές.

Για να εμπνευστείτε, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα πάντα, από τη φετινή έκδοση στην αναλυτική δημοσίευση του blog μας.

*Μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο κείμενο εδώ.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top