Ευτυχισμένο το 2024 με νέα ξεκινήματα!

Το 2023 πέρασε και το Open Knowledge Foundation Network εξακολουθεί να προωθεί την ανοικτότητα σε όλους τους τομείς.
Κάνοντας έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων μας, θέλουμε να μοιραστούμε πόσο έντονοι ήταν οι τελευταίοι μήνες, με βασικά γεγονότα  και έργα για την τρέχουσα και μελλοντική μας ατζέντα.
Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την “Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων”, για να διασφαλίσουμε ότι το 2024 η επιρροή της παγκόσμιας κοινότητας ανοικτών δεδομένων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Save the Date! 2-8 Μαρτίου 2024

Η Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων (Open Data Day – ODD) είναι η ετήσια γιορτή των ανοικτών δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Ομάδες από κάθε χώρα δημιουργούν τοπικά γεγονότα την ημέρα αυτή, όπου θα χρησιμοποιήσουν ανοικτά δεδομένα στις κοινότητές τους. Η Open Data Day διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης (OKFN) και η φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνεται από μέλη του Δικτύου Ανοικτής Γνώσης (Open Knowledge Network).
Προκειμένου να αυξήσουμε την εκπροσώπηση και συμμετοχή διαφορετικών χωρών και πολιτισμών, πλέον προσφέρουμε τη δυνατότητα σε οργανισμούς να φιλοξενήσουν ένα γεγονός την «Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων» μεταξύ 2ης και 8ης Μαρτίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε: https://opendataday.org/

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήσαμε διαδικτυακές συζητήσεις σε διάφορες χώρες και γλώσσες, καθώς και μια δια ζώσης συνάντηση με στόχο την ανάπτυξη Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής για τις Εκλογικές Διαδικασίες.
Μια συμμαχία που εργάζεται για πιο αξιόπιστες, ανθεκτικές και διαφανείς εκλογές!

Σκοπός του OKFN είναι να δημιουργήσει μια διεθνή συμμαχία για να προωθήσει, σχεδιάσει και εφαρμόσει βασικά στοιχεία για μια Ψηφιακή Δημόσια Υποδομή για Εκλογικές Διαδικασίες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία τεχνολογία ανοιχτής σχεδίασης που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για να καταστήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες πιο αξιόπιστες, ανθεκτικές και διαφανείς. Τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιήσαμε τέσσερις διαδικτυακές συζητήσεις με εκπροσώπους από όλο τον κόσμο και επίσης μια εργαστηριακή συνάντηση δια ζώσης στην Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία, στην ετήσια συνάντηση των μελών της Συμμαχίας για τα Ψηφιακά Δημόσια Αγαθά.


Από την αρχή, αυτό το έργο έχει γίνει δημοφιλές και έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στις κοινότητες που ασχολούνται με ανοικτές τεχνολογίες και εκλογές. Το 2024 θα υπάρχουν 65 εκλογικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η καθιέρωση όλων των Ψηφιακών Δημόσιων Υποδομών για Εκλογικές Διαδικασίες ως ανοιχτές αναφορικά με τον σχεδιασμό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στη δημοκρατία.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top