Δελτίο τύπου: Πολιτική πολιτικών διαφημίσεων της Google “ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”

Η Google εξέδωσε μια ενημέρωση σχετικά με την πολιτική πολιτικών διαφημίσεων της, η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις Γενικές Εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου δήλωσε ότι περιορίζει τη στόχευση του κοινού των εκλογών στις γενικότερες κατηγορίες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει στους πολιτικούς διαφημιζόμενους να στοχεύουν τους ψηφοφόρους με βάση την πολιτική τους σχέση χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από την ηλεκτρονική τους συμπεριφορά.

Η Google δήλωσε, επίσης, ότι θα «διευκρινίσει» τις πολιτικές της γύρω από βαθιά παραπτώματα και «αποδεδειγμένα ψευδείς ισχυρισμούς».

Η κίνηση έρχεται αφού το Twitter απαγόρευσε πολιτικές διαφημίσεις, και θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Facebook για να εισαγάγει μεγαλύτερη διαφάνεια.

Ωστόσο, το Open Knowledge Foundation δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη λύση είναι η μεταρρύθμιση των εκλογικών νόμων για την ψηφιακή εποχή.

Η Catherine Stihler, διευθύνουσα σύμβουλος του Open Knowledge Foundation, δήλωσε:

“Αυτό είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα από την Google και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις Γενικές Εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Ο περιορισμός της μικρο-στόχευσης και η αντιμετώπιση ορισμένων μορφών ψευδών πληροφοριών θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην πολιτική διαδικασία.

“Όλα τα μάτια είναι τώρα στο Facebook, το οποίο, παρά τις κάποιες αλλαγές, εξακολουθεί να δέχεται χρήματα για πολιτικές διαφημίσεις που μπορεί να περιέχουν παραπληροφόρηση.

“Αλλά η μακροπρόθεσμη λύση σε αυτό δεν συνεπάγεται αυτορρύθμιση. Ο μόνος τρόπος για να οικοδομηθεί ένα δίκαιο, ελεύθερο και ανοικτό ψηφιακό μέλλον στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο είναι η ενημέρωση αναλογικών εκλογικών νόμων για την ψηφιακή εποχή ».

https://www.blog.google/technology/ads/update-our-political-ads-policy

Επικοινωνία: Alan Roden στο alan.roden@okfn.org ή στο +44 (0) 7753 904 531

ΓΙΑ ΤΟ OPEN KNOWLEDGE FOUNDATION

Το όραμά μας είναι για ένα μέλλον που είναι δίκαιο, ελεύθερο και ανοικτό. Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πιο ανοικτό κόσμο – έναν κόσμο όπου όλες οι μη προσωπικές πληροφορίες είναι ανοικτές, ελεύθερες για όλους, να χρησιμοποιούν, να χτίζουν και να μοιράζονται, και οι δημιουργοί και οι καινοτόμοι είναι αρκετά αναγνωρισμένοι και ανταμείβονται.

Ανοικτή γνώση είναι οποιοδήποτε περιεχόμενο, πληροφορίες ή δεδομένα που οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν, να επαναχρησιμοποιούν και να αναδιανέμουν χωρίς νομικούς, τεχνολογικούς ή κοινωνικούς περιορισμούς. Το Open Knowledge Foundation βοηθά κυβερνήσεις, πανεπιστήμια και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών παρέχοντάς τους δεξιότητες και εργαλεία για τη δημοσίευση, τη χρήση και την κατανόηση δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://okfn.org

Το Open Knowledge Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Έχει συσταθεί στην Αγγλία και την Ουαλία ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με αριθμό εταιρείας 05133759. Διεύθυνση έδρας: 86-90 Paul Street, London EC2A 4NE, UK.

Πηγή

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top