Ανοικτά Δεδομένα για τη Προώθηση των Βιώσιμων Στόχων Ανάπτυξης (SDGs).

Χαρούμενοι ανακοινώνουμε ότι ο Οργανισμός Ανοικτής Γνώσης έχει επιλεγεί ως δικαιούχος του Ίδρυματος Patrick J. McGovern, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη της εφαρμογής Open Data Editor (ODE). Ο Open Data Editor αποτελεί ένα εργαλείο σχεδιασμένο για να αναδεικνύει τη δύναμη των δεδομένων για key groups, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών των δεδομένων. Το Ίδρυμα Patrick J. McGovern, σε πρόσφατη ανακοίνωση, αποκάλυψε συνολική επιχορήγηση ύψους 66,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων που επικεντρώνονται σε ανθρώπους και σκοπό, με 300,000 δολάρια από αυτό το ποσό να εκχωρούνται ειδικά για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης του Open Data Editor (ODE).
Ο Open Data Editor (κυκλοφόρησε σε έκδοση beta τον Οκτώβριο του 2023) είναι μια εφαρμογή χωρίς κώδικα για τον χειρισμό και τη δημοσίευση δεδομένων, προσβάσιμη σε όλους. Αυτή η εφαρμογή υπόσχεται να απλοποιήσει τη διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων, δημοκρατοποιώντας τη χρήση των δεδομένων τόσο για άτομα όσο και για οργανισμούς.
Η απόφαση του Ιδρύματος Patrick J. McGovern να υποστηρίξει το OKFN συμβαδίζει με τη δέσμευσή του για την προώθηση προηγμένων λύσεων στην τεχνολογία που έχουν προτεραιότητα στα αποτελέσματα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η επιχορήγηση στοχεύει στο να ενισχύσει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη εφαρμογών προσανατολισμένων σε σκοπούς, αντιμετωπίζοντας τις εξελισσόμενες ανάγκες του ψηφιακού τοπίου.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top