Πρόσκληση σε ημερίδα για την Ανοικτή Πρόσβαση στο πλαίσιο της Open Access Week 2017

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, κα. Αικατερίνη Νάστα και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος, Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας σας προσκαλούν στην ημερίδα, με τίτλο «Ανοικτή πρόσβαση για …», που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Open Access Week 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00-13.30 στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Στην ημερίδα συμμετέχουν η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης-ΑΠΘ, το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (Open Knowledge Greece), καθώς και το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ και το Τμήμα Πληροφορικής.

Η φετινή εκδήλωση της Open Access Week 2017 εστιάζει στην ανοικτή πρόσβαση στους τομείς της ανίχνευσης των ψευδών ειδήσεων, της προώθησης της έρευνας, καθώς και στο κομμάτι των ίσων ευκαιριών για γνώση.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος κ. Μπράτσας θα μιλήσει στο πλαίσιο της ημερίδας για το ζήτημα της «Ανοικτής Πρόσβασης με κλειστά δεδομένα», ενώ εκπροσωπώντας την Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης-ΑΠΘ η κ. Ελευθερία Κοσέογλου και η κ. Σοφία Ζαπουνίδου θα επικεντρώσουν την ομιλία τους στην προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας και την επιστημονική επικοινωνία μέσα στο περιθώριο της Ανοικτής Πρόσβασης.

Με έμφαση στις ψευδείς ειδήσεις και τους τρόπους ανίχνευσης  τους, ο Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, κ. Ανδρέας Βέγλης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής κ. Γρηγόριος Τσουμάκας θα εστιάσουν στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανοιχτή πρόσβαση στην καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και στην ανίχνευση και την αναφορά της ρητορικής μίσους, όπως εντοπίζεται στα Κοινωνικά Μέσα.

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν στους συμμετέχοντες.

Πρόσκληση
Πρόγραμμα
Facebook event

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top