Διαδικτυακό σεμινάριο του κινήματος OPEN GOES COP που υποστηρίζει την ανοικτότητα των δεδομένων σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή

Το “OPEN GOES COP” είναι ένας συνασπισμός οργανισμών και πολιτών που έχει στόχο να υποστηρίξει το άνοιγμα των δεδομένων στο πλαίσιο των Διασκέψεων του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Πρωτεύον στόχος είναι να ανοίξει ένας διάλογος για τον ρόλο του «ανοιχτού» ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης . Σημαντικό είναι να οικοδομήσουμε την δύναμη των ακτιβιστών του ανοιχτού κινήματος, των ενδιαφερομένων από την κοινωνία των πολιτών και τον ακαδημαϊκό κόσμο να επηρεάζουν αποφάσεις υψηλού επιπέδου για συναφή ζητήματα.

Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία να αναπτύξουν κοινές στρατηγικές και να εργαστούν από κοινού για να διαθέσουν ελεύθερα πληροφορίες και υλικό.

Θα υπάρξει μια εισαγωγή στις διαδικασίες COP ακολουθούμενη από μια σύντομη εισαγωγή στους στόχους και μια σύντομη δήλωση από κάθε συμμετέχοντα οργανισμό. Στη συνέχεια, η συνάντηση θα είναι ανοιχτή και συζητήσιμη για να αποφασίσουμε από κοινού για τα επόμενα βήματα.

Ομιλητές:

  • Adam Yakubu – Institute for Energy Security (IES)
  • Sara Petti, Maxwell Beganim and Julieta Milan – Open Knowledge Network
  • Monica Granados – Open Climate Campaign
  • Otuo-Akyampong Boakye – Wiki Green Initiatives

Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι στην αγγλική.

Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με την Ανοικτότητα και την Κλιματική Αλλαγή, δήλωσε συμμετοχή!

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, οι φορείς που εντάσσονται σε αυτή την πρωτοβουλία είναι το Wiki Green Initiatives, το Open Knowledge Network, και το Open Climate Campaign.

Λεπτομέρειες διεξαγωγής workshop:

  • 🗓️ 5 Ιουνίου 2024 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
  • 🕒 23.00 μμ  Ώρα Ελλάδος
  • 📍 Online (Zoom)
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top