Το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability), στο πλαίσιο ενημέρωσης του νέου προγράμματος «Non-profits & Media advocating for good», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος – Open Knowledge Greece, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, σας προσκαλούν την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 16:00-18:00 στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Αdvocacy: Media & ΜΚΟ»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η σημασία των δράσεων συνηγορίας (advocacy) για τις ΜΚΟ καθώς και η συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημερώσης και των δημοσιογράφων στα σχετικά ζητήματα. Παράλληλα, θα συζητηθεί η σχέση των ΜΜΕ με τις ΜΚΟ και ο καθοριστικός ρόλος των Ανοικτών Δεδομένων (Open Data) στη σημερινή διαμόρφωση των δράσεων των δημοσιογράφων και των ΜΚΟ.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

– Σωτήρης Πετρόπουλος, Director HIGGS
– Νίκος Παναγιώτου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
– Χαράλαμπος Μπράτσας, Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας
– Δημήτρης Ξενάκης, Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία
– Βούλα Κεχαγιά, Δημοσιογράφος στο Έθνος
– Σωσώ Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος Attica TV
– Ελίζα Τριανταφύλλου, Δημοσιογράφος Παρατηρητήριο για το Μάτι

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η κυρία Ελένη Καρακίτσιου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων, Active citizens fund.

Η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό, με προεγγραφή. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://bit.ly/2PSedQo

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο «Non-profits & Media advocating for good!» έχει ως σκοπό την ενίσχυση της συνηγορίας και του εποπτικού ρόλου της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Για να το επιτύχει αυτό, προσφέρει ένα δομημένο πλαίσιο βιωματικής εκπαίδευσης και συνεργασίας, από το οποίο θα ωφεληθούν εκπρόσωποι από 32 μέσα μαζικής ενημέρωσης και στελέχη από 32 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε 4 πόλεις της Ελλάδας, επιλεγμένες στη βάση της ύπαρξης σε αυτές μιας ζωντανής κοινότητας ΜΚΟ και ΜΜΕ καθώς και σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να συν-σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μαζί δράσεις συνηγορίας

Τοποθεσία εκδήλωσης: Βίκτωρος Ουγκώ 15, Αθήνα 10437, πλησίον μετρό Μεταξουργείο (κόκκινη γραμμή)
Ημερομηνία εκδήλωσης: Τρίτη 10 Μαρτίου 2020
Ώρα: 16.00-18.00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

|Facebook Event |

 

«Το έργο Non-profits & Media advocating for good! υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το HIGGS και εταίρους το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και την ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021 γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow».

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This