Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας στο EU Datathon 2017

Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας είναι ένας από τους δέκα τελικούς συμμετέχοντες στο EU Datathon 2017Reusing European Union open data for jobs and growthEU Open Data Portal Datathon, που διοργανώνουν η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελική εκδήλωση πρόκειται να λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, στις 16 Νοεμβρίου 2017, όπου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, ενώ οι νικητές θα παρουσιάσουν το προϊόν τους στο European Big Data Value Forum, στις Βερσαλλίες, 21-23 Νοεμβρίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανοικτά δεδομένα από δημόσιους φορείς για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πολιτικών ή κοινωνικών προκλήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του Datathon, η ομάδα του OK Greece με όνομα OpEnergy κατέθεσε πρόταση η οποία αφορά σε θέματα ενέργειας. Ειδικότερα, προτείνεται μια πλατφόρμα web εφαρμογών η οποία παρέχει στατιστική συγκριτική και προγνωστική ανάλυση με οπτικοποιήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του OK Greece, Δρ Χαράλαμπος Μπράτσας, σχετικά με τη συμμετοχή στο Datathon: “Ως OK Greece είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το “EU Datathon 2017 Reuse of EU Open Data”. Το “EU Datathon 2017”, για εμάς, θεωρείται μία από τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη της “Προτεραιότητας 1” της Προεδρίας Junker για την τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Το OK Greece πιστεύει ακράδαντα ότι η αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, επίσης, για την υλοποίηση τής “Προτεραιότητας 4: Μια βαθύτερη και δικαιότερη εσωτερική αγορά με ενισχυμένη βιομηχανική βάση” και της “Προτεραιότητας 7: Ένας χώρος δικαιοσύνης και θεμελιωδών δικαιωμάτων βασισμένος σε αμοιβαία εμπιστοσύνη”.

Το OKI υποστηρίζει ενεργά την Ανοικτή Γνώση και τα Ανοικτά Δεδομένα από το 2004 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται κατά κάποιο τρόπο από το “EU Datathon 2017 Reuse of EU Open Data”. Η προτεινόμενη web εφαρμογή OpEnergy, αξιοποιώντας την Ανοικτή Γνώση και τα Ανοικτά Δεδομένα , επιχειρεί να σπάσει τα εμπόδια πληροφόρησης για ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για μια διαφανή ενιαία αγορά ενέργειας.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, στρέφεται στις 16 Νοεμβρίου, οπότε θα παρουσιαστούν νέες ιδέες και νέα προϊόντα, με σκοπό την προώθηση της ανοικτότητας των δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Datathon μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Scroll to Top